Νότια Κρήτη

Ξεκινά ο καθαρισμός του «φονικού» Γεροπόταμου από την Περιφέρεια Κρήτης!

Ξεκινά ο καθαρισμός του «φονικού» Γεροπόταμου από την Περιφέρεια Κρήτης!

Το μηχάνημα θα βρίσκεται στο Γεροποταμο, την επόμενη εβδομάδα, για τον καθαρισμό όλων των ρεμάτων.

A-
A+
17/10/2019 | 9:04

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το θέμα της πολιτικής προστασίας και της αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του χειμώνα στο νησί κυριάρχησε.

Την αρχική ερώτηση κατέθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Περιφέρεια ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου και των πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων.

Όσον αφορά τον νομό Ηρακλείου και ειδικότερα την Μεσαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης  ανακοίνωσε ότι ξεκινούν εργασίες καθαρισμού στον Γεροπόταμο όπου πέρυσι τον Φεβρουάριο γράφτηκε η τραγωδία με τις τέσσερις χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έχουμε προχωρήσει σε εργολαβίες για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ζητήσαμε από τους Δήμους σχετικές εισηγήσεις για τα επικίνδυνα ρέματα. Το μηχάνημα μας θα βρίσκεται στο Γεροποταμο, την επόμενη εβδομάδα, για τον καθαρισμό όλων των ρεμάτων”, επεσήμανε και θα “μείνει εκεί όσο χρειαστεί”.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας θα απομακρύνουν τα σκουπίδια και τα μπάζα που έχουν ρίξει ασυνείδητοι και έχουν μετατρέψει τον Γεροπόταμο σε χωματερή, μπλοκάροντας την κοίτη του ποταμού.