Νότια Κρήτη

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ασφαλές μονοπάτι η πολιτιστική μας παράδοση»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ασφαλές μονοπάτι η πολιτιστική μας παράδοση»

Μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου για την ολοκλήρωση του Συνεδρίου για τα Αστερούσια.

A-
A+
18/07/2016 | 9:37

Με αφορμή την διεξαγωγή του τετραήμερου Συνεδρίου για «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας» χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως σημειώνει: «Θέλω να συγχαρώ την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες της ΔΕ Αστερουσίων, τους Δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου, τους διοργανωτές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους διακεκριμένους ομιλητές ακαδημαϊκούς και ερευνητές για τη συμμετοχή τους.

«Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας» μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό θεσμό για να κατανοήσουμε και να τιμήσουμε το παρελθόν μας, να διαχειριστούμε το παρόν μας και να απαντήσουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Σε μία εποχή που οι παγκόσμιες σταθερές μεταβάλλονται με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο, οι πολίτες και πολύ περισσότεροι οι ακαδημαϊκοί, οι ερευνητές και εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να ανιχνεύσουμε τα κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά ρεύματα που θα καθορίσουν τον κόσμο μας.

Έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, στον οποίο διακινούνται καθημερινά άνθρωποι και αγαθά με πρωτόγνωρο τρόπο για τον πολιτισμό μας. Σε αυτό το περιβάλλον, εμείς οι Έλληνες πρέπει να βρούμε το βηματισμό μας, να μείνουμε πρωτοπόροι στις εξελίξεις, να έχουμε μία διακριτή ταυτότητα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

Μοναδικό ασφαλές μονοπάτι είναι η αναγνώριση, η αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η μεταφορά στους νεότερους της σοφίας και της παράδοσης του τόπου μας, η ουσιαστική γνώση των αρχαιοτήτων και των μοναδικών αξιοθέατων της περιοχής μας, η αγάπη για το παρελθόν μας και τον σημαντικό πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.

Ευελπιστώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες για τον τόπο μας, όπως αυτή, θα συνεχιστούν! Με πραγματικό ενδιαφέρον αναμένω τα συμπεράσματα του Συνεδρίου σας και θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις επόμενες πρωτοβουλίες σας».