Νότια Κρήτη

Μέχρι 31 Μαρτίου το τελικό όριο για το δρόμο Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμάς

Μέχρι 31 Μαρτίου το τελικό όριο για το δρόμο Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμάς

Αυτοψία Σπίρτζη στο "πολύπαθο" οδικό έργο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά

A-
A+
24/06/2018 | 19:23

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 πρέπει να έχει τελειώσει το έργο διαφορετικά η χώρα μας θα πρέπει να επιστρέψει 79 εκατομμύρια ευρώ πίσω στην ΕΕ!

Ο κ. Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδακη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τους δημαάρχους Φαιστού και Γόρτυνας,  καθ’οδόν για τη Μεσσαρά, επιθεώρησε το “πολύπαθο” έργο, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ενώ η παράταση για την υλοποίησή του, θέτει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια καθώς αν δεν παραδοθεί εντός των ορίων αυτών, η χώρα μας θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην ΕΕ 79 εκ. ευρώ.

Ο έλεγχος αφορούσε και τα οχτώ χιλιόμετρα του δρόμου, ενώ κατά διαστήματα σταματούσαν για να διαπιστώσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Ο Υπουργός ανέφερε οτι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν τα δεκάδες τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου την 31η Μαρτίου του 2019. Σε διαφορετική περίπτωση η χώρα κινδυνεύει με ποινή επιστροφής των κονδυλίων στην ΕΕ.

«Η εποχή που φτιάχναμε δρόμους που ούτε ο τοπικός βουλευτής να μην μπορεί να παει στο χωριό του, πέρασε ανεπιστρεπτί» είπε ο υπουργός αφήνοντας σαφείς αιχμές σε γνωστούς παράγοντες του Ηρακλείου και της ΝΔ.

Για τον ΒΟΑΚ

Ο κ. Σπίρτζης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Λότζια παρουσία περιφερειάρχη αλλά και όλων των δημάρχων της Κρήτης μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης ως προς τον ΒΟΑΚ.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών εδώ και πολλές δεκαετίες υπήρξαν αποσπασματικές κινήσεις για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της Κρήτης, όπως είναι ο ΒΟΑΚ.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε τις επιλογές που υπάρχουν στους δημάρχους προκειμένου εκείνοι να τις αξιολογήσουν και τελικώς ν’ αποφασίσουν αφήνοντας μία προειδοποίηση πως αν οι δήμαρχοι διαφωνήσουν με τα όσα προτείνονται τότε θα ακυρωθεί όλη η διαδικασία που προχωρά η κυβέρνηση.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.