Νότια Κρήτη

«Μέδουσα»: Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση νότια της Κρήτης

«Μέδουσα»: Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση νότια της Κρήτης

Η άσκηση περιλαμβάνει σενάρια έρευνας – διάσωσης και ναυτικής αποτροπής.

A-
A+
25/06/2018 | 10:20

Εκτεταμένα αεροναυτικά γυμνάσια Ελλάδας – Αιγύπτου με τη συμμετοχή και κυπριακών δυνάμεων, υπό την επωνυμία «Μέδουσα 6» ξεκίνησαν σήμερα σε όλη την έκταση της περιοχής από την Κρήτη έως τις ακτές της μεγάλης αφρικανικής χώρας. Για τις ανάγκες της άσκησης μεταστάθμευσαν ελληνικές δυνάμεις στην Αίγυπτο, στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας.

Η Ελλάδα συμμετέχει με δύο φρεγάτες και τα ελικόπτερά τους, ένα υποβρύχιο, ένα αεροσκάφος τύπου C-130, οκτώ F-16, ένα AWACS, ένα ελικόπτερο Σινούκ και δύο Απάτσι. Στα σενάρια των ασκήσεων συμμετέχουν και μονάδες των ειδικών δυνάμεων. Με το πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης που απέκτησε πρόσφατα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς, επίσης και με ειδικές δυνάμεις.

Η Αίγυπτος ανέπτυξε για την άσκηση ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο, δύο φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, δύο πυραυλακάτους, έξι F-16, δύο Ραφάλ, ένα αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης E2-C και ειδικές δυνάμεις.

Στην άσκηση περιλαμβάνονται διάφορα σενάρια, όπως ανθυποβρυχιακός και αντιαεροπορικός πόλεμος, καθώς και εκπαίδευση σε ανταλλαγή πυρών επιφανείας. Αναλόγως, οι αεροπορικές δυνάμεις εμπλέκονται σε σενάρια προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας, ενώ γίνονται και αμφίβιες επιχειρήσεις, με την αεροναυτική διάσταση. Η άσκηση περιλαμβάνει σενάρια έρευνας – διάσωσης και ναυτικής αποτροπής.

Kathimerini.gr

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.