Νότια Κρήτη

Μεσαρά: Φέρτε το γαϊδουράκι σας για έλεγχο!

Μεσαρά: Φέρτε το γαϊδουράκι σας για έλεγχο!

Η Φιλοζωική Κρήτης ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου το φθινοπωρινό πρόγραμμα δράσεων.

A-
A+
23/10/2018 | 10:30

Η Φιλοζωική Κρήτης ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου το φθινοπωρινό πρόγραμμα δράσεων της για τη φροντίδα ιπποειδών  2018. Οι επισκέψεις των μελών της Φιλοζωικής που προσφέρουν φροντίδες πεταλωτή και οδοντιάτρου σε γαϊδουράκια και μουλάρια της κρητικής υπαίθρου, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Μεταξύ των περιοχών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα βρίσκονται και χωριά της Πάνω Ρίζας και συγκεκριμένα οι Καμάρες (23/8), ο Ζαρός Δήμου Φαιστού και η Γέργερη Δήμου Γόρτυνας (24/8). Σημειώνεται ότι η ομάδα της Φιλοζωικής επισκέφτηκε ήδη τις περιοχές Κερατόκαμπος, Ροτάσι, Εθιά, Χάρακας, Βασιλική, Λέντας, Αποδούλου, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη (το Σάββατο 20 Οκτωβρίου), Ακούμια, Κρύα Βρύση, Κοξαρέ, Μαριού, Δαμνόνι, Πλακιάς, Κάνεβος, Σέλια, Ροδάκινο(την Κυριακή 21 Οκτωβρίου) και  Κομμιτάδες, Ίμβρος, Αστρατήγος, Χανιά, Ρέθυμνο (την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, έχει ως εξής:

Τρίτη 23 Οκτωβρίου

Πατσός, Αποστόλοι, Φουρφουράς (Aμαρίου), Καμάρες.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Ζαρός, Γέργερη, Τύλισος, Ανώγεια, Γάζι, Ηράκλειο, Χερσόνησος, Σταλίδα, Μάλια.

Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

Οροπέδιο Λασιθίου.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Καλό Χωριό, Κριτσά, Οροπέδιο Καθαρό.

Στείλτε μήνυμα!

Σε σχετικό μήνυμα προς τους πολίτες που έχουν ιπποειδή αναφέρεται το εξής: Αν έχετε εργαζόμενο γαϊδουράκι ή μουλάρι που χρειάζεται τη φροντίδα πεταλωτή ή οδοντιάτρου, παρακαλώ στείλτε μας γραπτό μήνυμα (ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ – ΠΕΡΙΟΧΗ) στο 6944690368 ή email στο [email protected]

Περίθαλψη ζώων

Η Φιλοζωική Κρήτης (Cretan Animal Welfare Society) ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το 1995 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο προσφέροντας περίθαλψη στα ζώα που την έχουν ανάγκη. Όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η Φιλοζωική Κρήτης έχει να επιδείξει πλούσιο έργο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περίθαλψη ζώων (σκύλοι, γάτες, γαϊδουράκια και άγρια ζώα), Στείρωση σε σκύλους &  γάτες (μέσω διάσωσης, χρηματοδοτούμενων στειρώσεων και περισυλλογή/στείρωση/επανατοποθέτηση), Διαπαιδαγώγηση με σχολικές παρουσιάσεις (για παιδιά ετών 5-12), εκπαίδευση εθελοντών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), δημιουργία και έκδοση εκπαιδευτικών φυλλαδίων για παιδιά, Φροντίδα Ιπποειδών με προσφορά βοήθειας σε ζώα και στους ιδιοκτήτες τους  παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πεταλωτή και οδοντιάτρου, κ.α.