Νότια Κρήτη

Νέος Γραμματέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού ο Γιώργος Σταθοράκης

Νέος Γραμματέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού ο Γιώργος Σταθοράκης

Μετά από την παραίτηση του Νίκου Καπελλάκη.

A-
A+
05/11/2019 | 10:48

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη Γραμματέα για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φαιστού μετά από την παραίτηση του Νίκου Καπελλάκη.

Καθώς σύμφωνα με το νόμο, Γραμματέα προτείνει η ελάσσονα αντιπολίτευση, ο συνδυασμός του Γιάννη Μαθιουδάκη «Ο Τόπος μας Μπροστά» ήταν αυτός που πρότεινε τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Σταθοράκη, ο οποίος -με παρόντες 23 από τους 27 συμβούλους- έλαβε 15 ψήφους ενώ βρέθηκαν 8 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Γιώργος Σταθοράκης, με καταγωγή από τη Γαλιά, είναι Εκπαιδευτής Οδηγών και Ασφαλιστικός Σύμβουλος που δραστηριοποιείται στις Μοίρες. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.).

Δήλωση Γ. Σταθοράκη

«Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των δημοτών του Δήμου Φαιστού οι οποίοι δικαιούνται να δουν επιτέλους τον τόπο τους να πηγαίνει μπροστά…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος Γραμματέας του Δήμου Φαιστού Γ. Σταθοράκης. Αναλυτικά, η δήλωση του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί δημότες και δημότισσες Δήμου Φαιστού,

Με την ευκαιρία της εκλογής μου ως Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαιστού, θα ήθελα να δηλώσω προς όλες τις κατευθύνσεις την διάθεσή μου για την αδιάκοπη και ακόμη πιο εντατική προσπάθειά μου για την προκοπή του Δήμου μας. Είναι γεγονός ότι πολλές φορές επιδιώκοντας την τάξη και την σύννομη λειτουργία του Δήμου είμαστε υποχρεωμένοι να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις απόψεις και θέσεις μας, πάντα όμως με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών. Αυτή η τακτική ίσως κάποιες φορές να προκαλεί αντιπαραθέσεις, που όσον αφορά το πρόσωπό μου τουλάχιστον, έχουν πάντα πολιτικό εφαλτήριο και ουδέποτε δεν εστιάζουν σε προσωπικές κόντρες και αντιπαλότητες. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της παράταξης “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ” κ. Γιάννη Μαθιουδάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου προτείνοντάς με για τη θέση του Γραμματέα, καθώς επίσης και όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης θέλω να τονίσω ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τα όρια του Δήμου μας, για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των δημοτών του Δήμου Φαιστού οι οποίοι δικαιούνται να δουν επιτέλους τον τόπο τους να πηγαίνει μπροστά και τα πράγματα να μπαίνουν σε τάξη, αυτός είναι άλλωστε και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Μετά τιμής,

Σταθοράκης Γεώργιος

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαιστού».

 

Η παραίτηση Καπελλάκη

Στο έγγραφο της παραίτησης του Γραμματέα Νικολάου Καπελλάκη προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού με ημερομηνία 18.10.2019, αναφερόταν τα εξής: «Με λύπη μου, θέλω να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, για λόγους καθαρά προσωπικούς, μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό σας υποβάλλω την παραίτησή μου.

Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω την παράταξή μου «Ο Τόπος  μας Μπροστά» που με πρότεινε στην ιδιαίτερα τιμητική αυτή θέση, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να δίνω μαζί με τον επικεφαλής της κο Γιάννη Μαθιουδάκη και τα στελέχη της τη μάχη για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο. Ανδριγιαννάκη καθώς και τον κο.Τζεκάκη, δημοτικό υπάλληλο που εκτελεί χρέη πρακτικογράφου, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε έστω και αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πιστεύω αυτό να έχει συνέχεια.

Ευχαριστώντας παράλληλα και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που με τίμησε με την ψήφο του, θα ήθελα και να ζητήσω την κατανόηση τους που δεν μπορώ να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου από την θέση του Γραμματέα.

Σας ευχαριστώ.

Με τιμή,

Καπελλάκης Νικόλαος».