Νότια Κρήτη

Όταν ο Τζουγανάκης “μαθήτευε” δίπλα στον μεγάλο Λεωνίδα Κλάδο (βίντεο)

Όταν ο Τζουγανάκης “μαθήτευε” δίπλα στον μεγάλο Λεωνίδα Κλάδο (βίντεο)

Δύο μύθοι της Κρητικής μουσικής, σε ένα βίντεο που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω!

A-
A+
29/01/2020 | 14:27

Ένα βίντεο 28 ολόκληρα χρόνια πριν… Ένας οπτικός θησαυρός, στο οποίο φαίνονται δύο μύθοι της κρητικής μουσικής παράδοσης να «κεντάνε» παρέα με τις λύρες και τα λαούτα τους και να ξεσηκώνουν τον κόσμο που τους απολαμβάνει.

Ο ένας, έχει περάσει στην ιστορία ως ένας θρύλος της Κρητικής Παράδοσης, ένας δαμαστής μουσικών κυμάτων που χάραξε πορεία στην κρητική μουσική! Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα του καιρού του, που ήθελε οπωσδήποτε τους λυράρηδες και τραγουδιστές, εκείνος δεν τραγουδούσε.

Κατάφερε όμως να μείνει για πάντα στην μνήμη ως ένας από τους καλύτερους λυράρηδες της Κρητικής παράδοσης. Για αυτό τον λόγο, αγαπήθηκε τόσο πολύ σε ολόκληρη την Μεσαρά αλλά και την Κρήτη.

Ο Δεύτερος, μαγεύει εδώ και αρκετά χρόνια όλο τον κόσμο με το λαούτο και την φωνή του, όντας ένας από τους καλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες της Κρητικής σκηνής.

Γνωστός για το εξαιρετικό παίξιμό του στο λαούτο, ο Μιχάλης Τζουγανάκης μπλέκει τον παραδοσιακό ήχο με τις μοντέρνες ενορχηστρώσεις.

Κοινό τους σημείο;

Ο Λεωνίδας Κλάδος είχε ανακαλύψει σε πολύ μικρή ηλικία το “παιδί – θαύμα” Μιχάλη Τζουγανάκη, ο οποίος κατάφερνε από τότε να σταθεί επάξια δίπλα σε τεράστιους καλλιτέχνες.

Απολαύστε τους: