Νότια Κρήτη

Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας: Στο ξεκίνημα μιας ακόμα δημιουργικής χρονιάς…

Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας: Στο ξεκίνημα μιας ακόμα δημιουργικής χρονιάς…

Χορηγία 350.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Κέντρου.

A-
A+
16/10/2018 | 11:19

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου, σύσσωμης της τοπικής εκκλησίας και πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή  14 Οκτωβρίου στις Μοίρες ο Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης, για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019.

Από τον Αγιασμό

 

Πολύς κόσμος έδωσε το παρών

Χορηγία 350.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού κέντρου της Ι.Μ.Γορτύνης και Αρκαδίας Η βραδιά είχε «καλά νέα» καθώς ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μακάριος ανακοίνωσε την χορηγία 350.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης αναφέροντας: «Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη που κατάφερε να ξεπεράσει τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Ελληνικού συστήματος και έτσι το κτήριο μας να αποκτήσει εξοπλισμό που δεν είχε». Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια των εγκαινίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανομβρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλό Φθινόπωρο αν και δείχνει ακόμα Καλοκαίρι. Πολλές βροχές να φέρει ο Θεός , εξωτερικές και εσωτερικές, που θα λειάνουν την ακαρπία και το σκληρόκαρδο της γης και των ψυχών μας. Ο Καλός Σπορέας Ιησούς Χριστός αναμένει με το άροτρο και μεις τον παρακαλούμε και δεόμεθα σ’ αυτόν».

Ευλογώντας το Κέντρο & τον κόσμο

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη

Εκ μέρους της Μητρόπολης ο πατήρ Νικόλαος ανακοίνωσε την δωρεά λειτουργία κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου καθώς επίσης και Σχολής Γονέων. Για τη Σχολή Γονέων , οι συναντήσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης στη διάρκεια του χρόνου για τις οποίες συναντήσεις θα γίνεται η κατάλληλη ενημέρωση. Υπεύθυνος του τμήματος θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Η χορωδία κάλυψε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης

Κοντά στα παιδιά και τους νέεους

Τμήματα για όλους

Σημειώνεται ότι φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

α) Τμήματα διακοσμητικής με χαρτί «ντεκουπάζ» για νέους και μεγαλύτερους,

β) Τμήμα καλαθοπλεκτικής,

γ) Τμήμα θεατρικού παιγνιδιού – εικαστικού εργαστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,

δ) Τμήμα νεανικών συνάξεων για τους νέους Γυμνασίου Λυκείου και παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Στις δραστηριότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται εικαστικές δημιουργίες, θεατρικές ομάδες, χορωδία, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες,

ε) Τμήμα παραδοσιακών – οικοκυρικών εργόχειρων,

στ) Τμήμα σχολής αγιογραφίας για νέους και μεγαλύτερους,

ζ) Τμήμα σχολής βυζαντινής μουσικής. Αναγνωρισμένη από το κράτος. Παρέχει νόμιμα πτυχία και διπλώματα,

η) Τμήμα παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας,

θ) Τμήμα ψηφιδωτού για νέους και μεγαλύτερους,

ι) Τμήμα παραδοσιακών χορών για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου,

ια) Τμήμα μάθησης σκακιού,

ιβ) Τμήμα μάθησης παραδοσιακών οργάνων, (Λύρα),

ιγ) Τμήμα κοινωνικού φροντιστηρίου,

ιδ) Τμήμα σχολής γονέων και

ιε) Τμήμα φωτογραφίας για αρχάριους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω δραστηριότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης και στα τηλέφωνα 2892022208 και 6977177531.