Νότια Κρήτη

Σε ρόλο ανακριτικών Αρχών το Συμβούλιο Γόρτυνας για το περιστατικό ξυλοδαρμού υδρονομέα (βίντεο)

Σε ρόλο ανακριτικών Αρχών το Συμβούλιο Γόρτυνας για το περιστατικό ξυλοδαρμού υδρονομέα (βίντεο)

Διαίρεσε αντί να ενώσει τους συμβούλους το Ψήφισμα για τον ξυλοδαρμό του υδρονομέα.

A-
A+
08/07/2018 | 18:18

Σε ρόλο ανακριτικής αρχής το Δημοτικό Συμβούλιο της Γόρτυνας -με αρκετή καθυστέρηση- μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού του μόνιμου υδρονομέα του Δήμου από συγχωριανό του, που πιάστηκε να ποτίζει χωρίς υδρόμετρο στα Άνω Μούλια της ΔΕ Αγίας Βαρβάρας, αποφάσισε να “διερευνήσει” την υπόθεση και να προβεί στην έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του περιστατικού που σημειώθηκε.

Εν απουσία όμως των “βασικών μαρτύρων” και πρωταγωνιστών του περιστατικού, του παθόντα εν προκειμένοις και του δράστη της χειροδικίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία κατάθεσης απόψεων, μαρτυριών ακόμα και υποθέσεων για το ποιος ενδεχομένως να φταίει, αν ήταν προκλητική και υβριστική η συμπεριφορά του δημοτικού υπαλλήλου στον παρόντα χρόνο και στο παρελθόν και ποιες εκδοχές υπάρχουν για το πώς τραυματίστηκε ο υδρονομέας, την ίδια στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία, εφόσον ο παθών έχει υποβάλει μήνυση για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Υπήρξαν ωστόσο και οι “φωνές της λογικής ” που υποστήριξαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αίθουσα δικαστηρίου, ούτε και έχει δικαιοδοσία να προχωρήσει σε τέτοια διαδικασία και να βγάλει τέτοιο πόρισμα. Όπως ακούστηκαν και απόψεις που υποστήριξαν ότι αν εφαρμοζόταν εξ αρχής ο κανονισμός και αν βεβαιωνόταν ακαριαία τα πρόστιμα στους παραβάτες δεν θα υπήρχαν και μάλιστα επαναλαμβανόμενα τέτοια φαινόμενα με θύματα τους υπαλλήλους, μόνιμους ή εποχιακούς, που έχουν την ευθύνη της διανομής του νερού και της τήρησης του κανονισμού.

Εκ μέρους των εργαζομένων στο Συμβούλιο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου κ. Γιαλιαδάκης Κώστας, ο οποίος και παρέδωσε από πλευράς των εργαζομένων ψήφισμα το οποίο και δημοσιεύσαμε σε προγενέστερο ρεπορτάζ, ενώ από μέρους τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Γόρτυνας είχαν προχωρήσει, μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό περιστατικό, σε καταδίκη του συμβάντος και σε συμβολική στάση εργασίας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στο συνάδελφό τους. 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την απίστευτη διένεξη που ξέσπασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γόρτυνας με αφορμή το συμβάν και με φόντο το Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται το γεγονός