Νότια Κρήτη
Με σημαντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Χρυσά και ασημένια βραβεία απέσπασαν για τα φαγητά τους ο Αμπελούζος και η Αγία Βαρβάρα.
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου το καθιερωμένο ραντεβού με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός για την Κρήτη.
Το 5o Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έκλεισε και μάλιστα με βραβεία και διακρίσεις για τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αμπελούζου και της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, οι οποίοι συμμετείχαν στην διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών.
Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου απέσπασε πέντε βραβεία, τρία χρυσά και δύο ασημένια με τα φαγητά που παρουσίασαν. Ειδικότερα βραβεία απέσπασαν οι :
- Μανιουδάκη Αγγελική- Δροσανάκη Γαρυφαλλιά, γαρδούμια με κολοκυθάκια (χρυσό βραβείο)
- Φουντούλη Κατερίνα, κατσικάκι με τσικρίνια, (χρυσό βραβείο)
- Τζανιδάκη Μαρία, μπακαλιάρος με γιαχνερά, (χρυσό βραβείο)
- Τζανιδάκη Ελένη, μπουμπουριστοί χοχλιοί με τηγανιτές πατάτες και αρισμαρί (ασημένιο βραβείο)
- Ξημεράκης Στυλιανός, χοιρινό με πλιγούρι και απάκι (ασημένιο βραβείο)
Ενώ πέντε χρυσά βραβεία δόθηκαν και στην συμμετοχή του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας στο Φεστιβάλ, με έξι παραδοσιακά πιάτα που ήταν μουσταλευριά, τζουλαμάς, χειρομυλόπιτες,πιταράκια με τσιμούλια, λαχανοντολμάδες με ξινόχοντρο και σουπιές με πράσο, μπαζί, μάραθο και σπανάκι.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά “Ο Λόγιος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιρουνιανών, ο Συνεταιρισμός Γυναικών Γέργερης “Ηδαία Γη” και Ομάδα Παραγωγών Ξυνόχοντρου Γέργερης.