Νότια Κρήτη

Σκηνές απείρου κάλους στο Τσιφούτ Καστέλλι – Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος για τις φωτιές

Σκηνές απείρου κάλους στο Τσιφούτ Καστέλλι – Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος για τις φωτιές

Με αυτές τις καιρικές συνθήκες η φωτιά θα μπορούσε να περάσει στη Μεσαρά με τραγικές συνέπειες

A-
A+
14/09/2019 | 12:07

Παραδόθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα ο 73χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ εντοπίστηκε από Πυροσβέστες να βάζει φωτιά σε αγροτική περιοχή έξω από το Τσιφούτ Καστέλι Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά είχε ξεσπάσει στις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή και ο 73χρονος θεωρήθηκε από τους άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο βασικός ύποπτος για τη φωτιά και  προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Τότε ξεκίνησε μια πολύωρη περιπετειώδης καταδίωξη, ενώ την ίδια ώρα δύναμη της Πυροσβεστικής από το Κλιμάκιο του Πύργου προσπαθούσε να θέσει τη διπλή φωτιά υπό έλεγχο.

Ο ηλικιωμένος μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε περιπετειώδης καταδίωξη, αφού εμβόλισε όχημα της πυροσβεστικής και ένα αγροτικό αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του και βγήκε έξω από το όχημα, όπου χάθηκε πεζός, μέσα στο σκοτάδι.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αντιλαμβανόμενος ότι τα περιθώριο στένευαν, ο 73χρονος παραδόθηκε τελικά, αργά τη νύχτα, στο Α.Τ. Πύργου, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά.

Οι φλόγες τις οποίες οι πυροσβέστες περιόρισαν έγκαιρα κατέστρεψαν περίπου ένα στρέμμα έκτασης με καλάμια και σκουπίδια.

Ο 73χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση υλικών ζημιών στο πυροσβεστικό όχημα.