Νότια Κρήτη

Στο πόδι οι παραγωγοί για την απεργία της ΠΝΟ – Έκτακτη σύσκεψη αγροτών της Κρήτης

Στο πόδι οι παραγωγοί για την απεργία της ΠΝΟ – Έκτακτη σύσκεψη αγροτών της Κρήτης

Οι αγρότες του Τυμπακίου καλούν σήμερα στις 8 όλον τον κόσμο να δώσει το παρόν στην συνάντηση.

A-
A+
16/04/2018 | 14:27

Αρνήθηκε η ΠΝΟ τη συνάντηση με τους παραγωγούς – Την εφαρμογή του νόμου περί πλοίου ασφαλείας ζητά ο παραγωγικός κόσμος της Κρήτης από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Φόβος για το τι θα φέρει η μεθαυριανή κινητοποίηση της ΠΝΟ επικρατεί στις περιοχές της Κρήτης που παράγουν πρώιμα κηπευτικά καθώς κανείς δεν ξέρει αν η απεργία θα κρατήσει μία μέρα ή περισσότερες.

Οι αγρότες προχωρούν στη συνεδρίαση μετά την άρνηση της διοίκησης της ΠΝΟ για συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε να μην προκληθούν για άλλη μια φορά προβλήματα στη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.

Οι αγρότες του νησιού βρίσκονται σε αναβρασμό εν αναμονή της απεργίας, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους, αν κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, τι θα σημαίνει αυτό για τα προϊόντα τους, τα οποία το διάστημα αυτό βρίσκονται σε αφθονία, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Απόψε στις 8, αγρότες από Ιεράπετρα, Σητεία, Τυμπάκι και Χανιά θα κάνουν κατά τόπους συγκεντρώσεις όπου έχουν καλέσει εκτός από τους θιγόμενους αγρότες και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και φορέων για να ενημερώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και να αναζητήσουν τρόπους αντίδρασης, με κοινό αίτημα πάντα την εφαρμογή του νόμου και τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση διάρκειας της απεργίας περισσότερες από 48 ώρες.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.