Νότια Κρήτη

Ζητείται γαμπρός για δεσποινίδα 39 ετών!

Ζητείται γαμπρός για δεσποινίδα 39 ετών!

Στις 5 Ιανουαρίου από την Ακαδημία Θεάτρου Ζαρού

A-
A+
03/01/2017 | 12:23

Μια κλασική ελληνική κωμωδία ηθών των Αλέκου Σακελλάριου  & Χρήστου Γιαννακόπουλου, το «Δεσποινίς ετών 39» θα μας παρουσιάσουν τα φυντάνια της Ακαδημίας Θεάτρου, του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού, αυτή την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 7.30 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού,  ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη παράσταση στον ίδιο χώρο στις 13 Ιανουαρίου.

Στο έργο το οποίο σκηνοθετεί η ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου, ο Μάνος Παπαδογιαννάκης -πραγματοποιώντας και μια έκτακτη εμφάνιση επί σκηνής!- παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Ειρήνη Εμμ. Ανδρουλάκη (Χρυσάνθη), Παύλος Διογ. Λεμονάκης (Σταμάτης), Πόπη Εμμ. Λεμπιδάκη (Φωφώ), Νίκος Μιχ. Λεμονάκης (Τηλέμαχος), Γεωργία Γεωργ. Μακριδάκη (χήρα), Φραγκίσκος Νεαρχ. Ανωγειαννάκης (Κρίτων), Ελένη Πολ. Αναστασάκη (Αργεντινός).  Το τεχνικό μέρος της παράστασης (Ήχο & φωτισμό) ανέλαβε ο Αντώνης Δαμιανάκης, ενώ τα σκηνικά & τα κοστούμια είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας.

 Το έργο: Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου -το οποίο έχει κάνει μεγάλη θεατρική και  κινηματογραφική καριέρα- σε μια γειτονιά, στα παλιά σοκάκια της Αθήνας, βρίσκεται η οικία Καραντάρη,  στην οποία μένουν τα δύο αδέλφια, η Χρυσάνθη και ο Τηλέμαχος . Ο Τηλέμαχος , παρά τις προσπάθειες  να παντρέψει  την αδελφή του,  δεν τα είχε καταφέρει , για να  παντρευτεί  και αυτός στη συνέχεια ,όπως επιβάλει  το έθιμο. Η βοήθεια  του οικογενειακό φίλου Σταμάτη , Θα σταθεί πολύτιμη και θα πείσει  τον Τηλέμαχο,  να δημοσιεύσει μια αγγελία για την Χρυσάνθη . Στην συνέχεια θα ακολουθούσουν πολλές παρεξηγήσεις  και κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άραγε θα καταφέρουν στο τέλος , να παντρευτούν ή θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση, που βρισκόταν και πριν; Η συνέχεια στη σκηνή…  Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θεατρικό σανίδι τη δεκαετία του 1950. Όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις θεατρικών έργων, μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο και μάλιστα δύο φορές: το 1954 και (ελαφρώς παραλλαγμένο και με άλλο τίτλο «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο») το 1968.