Οικονομία

Μπαράζ ελέγχων στην Κρήτη για αδήλωτη εργασία!

Μπαράζ ελέγχων στην Κρήτη για αδήλωτη εργασία!

Ο γραμματέας του ΣΕΠΕ έχει εισηγηθεί τη μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία στα 3.500 ευρώ.

A-
A+
01/08/2016 | 10:24

Στοχευμένους και αμείλικτους ελέγχους θα διενεργεί όλο το καλοκαίρι το Σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) σε Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και λοιπούς δημοφιλείς προορισμούς.

Οι εκστρατείες του ΣΕΠΕ ωστόσο δύσκολα θα έχουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα μόνο με 24 ειδικούς επιθεωρητές για όλη την Ελλάδα , που θεωρούνται οι Ράμπο των ελεγκτών. Η εκπαίδευση άλλων 50-60 υπαλλήλων μπορεί να έχει δρομολογηθεί αλλά με τους ρυθμούς λειτουργίας του δημοσίου, μάλλον θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ κ. Γιάννης Σιούκος έχει εισηγηθεί τη μείωση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία στα 3.500 ευρώ αντί του εξοντωτικό 10.550 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο που ισχύει σήμερα προωθώντας ένα νέο σύστημα συμβουλευτικής προς τους παρανομούντες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ειδικού γραμματέα, τα τσουχτερά πρόστιμα έχουν νόημα να παραμένουν εφόσον εισπράττονται . Όμως ,η εισπραξιμότητα των προστίμων έχει περιοριστεί στο 18%-20%. Δηλαδή , το 2015 οι ελεγκτές έκοψαν πρόστιμα ύψους 97,8 εκατ ευρώ συνολικά, αλλά από αυτά, έχουν εισπραχθεί κάτι παραπάνω από 15 εκατ ευρώ.