Παράξενα
Πως θα απαλλαχτείς από τα… κακώς κείμενα του τζατζικιού
Αυτές τις μέρες, το τζατζίκι πάει με όλα. Με τα κρεατικά το συγκεκριμένο ορεκτικό ταιριάζει γάντι για να δροσερέψει τον ουρανίσκο σας και όσο πλησιάζει καλοκαίρι το ζητάμε ακόμα περισσότερο. Το σκορδάκι βοηθάει το καρδιαγγειακό σύστημα, ρυθμίζει την πίεση και σύμφωνα με έρευνες της τελευταίας δεκαετίας, όταν καταναλώνεται συστηματικά ανεβάζει τα επίπεδα του υδρύθειου στον οργανισμό και τον θωρακίζει απέναντι σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.
Επιπλέον, νοστιμίζει όλα τα πιάτα στη συνταγή των οποίων συμμετέχει.
Το τίμημα όλων αυτών, βέβαια, είναι βαρύ και το πληρώνει η αναπνοή σου και όσοι βρίσκονται τόσο κοντά σου. Δύο πηρουνιές τζατζικάκι είναι αρκετές για να μετάνιωσες την ώρα και τη στιγμή που το έφαγες. Τα καλά νέα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα όσοι κάθονται στο τραπέζι μαζί σου θα φάνε επίσης τζατζίκι, οπότε θα είστε πάτσι μέσα στις αναθυμιάσεις σας.
Τα καλύτερα – ίσως – νέα είναι ότι εκεί, στο ίδιο τραπέζι, ίσως υπάρχουν κάποιες τροφές που αν τις βάλεις στο στόμα σου θα ελαφρύνεις την αψάδα και τη βαριά οσμή του σκόρδου.
Με σειρά αύξουσας αποτελεσματικότητας:
Η σόδα
Περίεργο, ναι, αλλά κάνει δουλίτσα. Τώρα κυκλοφόρησαν σόδες με διάφορες γεύσεις, οι οποίες πολύ πιθανό να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
Το σπανάκι
Δουλεύει καλύτερα όταν είναι ωμό, οπότε φρόντισε στο μενού να υπάρχει και μια πράσινη σαλάτα με φύλλα σπανακιού.
Η μέντα
Ίσως το πιο αποτελεσματικό όπλο κατά της στοματικής οσμής γενικώς. Απλώς είναι δύσκολο να την εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού, οπότε την αφήνουμε δεύτερη.
Ο μαϊντανός
Εδώ είμαστε. Ο μαϊντανός είναι ο πραγματικός σου σύμμαχος.. Θα περιορίσει τις παρενέργειες του τζατζικιού αρκετά αποτελεσματικά και είναι και πάρα πολύ εύκολο να τον εντάξεις σε οποιοδήποτε τραπέζι. Οι περισσότεροι τον έχουμε στο μυαλό μας ως γαρνιτούρα, σε σαλάτες και σε πιάτα, αλλά μπορεί μια χαρά να λειτουργήσει και ως ένα από τα βασικά συστατικά σε κάποιες συνταγές.