Πολιτική

Βορίδης και φορείς της Κρήτης συζητούν για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Βορίδης και φορείς της Κρήτης συζητούν για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

A-
A+
05/12/2019 | 12:09

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης, με “φόντο” τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή και όχι μόνο. Στη σύσκεψη, το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Δήμαρχοι του νησιού, βουλευτές αλλά και πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών. 

Σύμφωνα με το Διοικητικό Μέλος της ΕΑΣΗ, Μιχάλη Καμπιτάκη, ο οποίος μίλησε στον Politica 89.8 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη λίγο πριν τη συνάντηση με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, τόνισε πως ο Υπουργός “ήρθε για να δώσει λύσεις στους αγρότες”.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Επιμελητήριο, βρίσκεται εδώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και είναι εδώ όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων. Αναμένουμε όλοι τον Υπουργό προκειμένου να επαναλάβει αυτά που έχει πει και σε εμάς στις συναντήσεις μας στην Αθήνα» δήλωσε ο κ. Καμπιτάκης ενώ συμπλήρωσε: «Χθες το βράδυ ήμασταν μαζί  και μας είπε ότι θα πει συγκεκριμένα πράγματα για το πώς θα χειριστούμε την κατάσταση. Έχει ήδη υπογράψει την Επιτροπή που θα συγκροτήσει τον τεκμηριωμένο φάκελο για τις ζημιές και αναμένουμε και εμείς να ακούσουμε τι έχει να πει ο Υπουργός».

Για το τι περιμένουν σήμερα οι παραγωγοί να ακούσουν ο κ. Καμπιτάκης σχολίασε: «Θα αναφερθεί στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Πιστεύω ότι έχει βρει το δρόμο του το θέμα. Αν οι ζημιές των ελιών ήταν 20 – 30 εκ. ευρώ, διαχειρίσιμο ποσό, εκεί θα βρίσκαμε εύκολα τη λύση, θα προχωρούσαμε σαν χώρα και θα αποζημιωνόταν η χώρα η γρήγορα. Είναι πολλά τα χρήματα, μιλάμε για 35 εκ. ελαιόδεντρα, αν δοθεί έστω κι ένα ευρώ σε ένα δέντρο καταλαβαίνετε το ποσό. Αυτό αποκλείστηκε από τον Υπουργό, είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κοροϊδέψουν τους παραγωγούς και να τους δώσουν 300 ευρώ μόνο. Τώρα δε μένει κάτι άλλο παρά μόνο να το δούμε».