Πολιτισμός

Με πλούσιο πρόγραμμα τα φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη

Με πλούσιο πρόγραμμα τα φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη

Οι οργανώσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της ΚΝΕ διοργανώνουν δύο όμορφα Φοιτητικά Φεστιβάλ.

A-
A+
21/06/2018 | 12:25

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! …Σίγουρος δρόμος… 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ …τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος…» οι οργανώσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της ΚΝΕ στην Κρήτη διοργανώνουν και φέτος δύο όμορφα Φοιτητικά Φεστιβάλ στο Νησί με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εκθέσεις και συναυλίες την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στο Ενετικό Λιμάνι στο Ρέθυμνο και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ όπως επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους: «καλούν τους νέους φοτιητές και σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις των φεστιβάλ! Να αποτελέσουν και τα φοιτητικά φεστιβάλ ένα σημαντικό σταθμό μέσα σε μια πλούσια αγωνιστική χρονιά, μια μεγάλη συνάντηση των φοιτητών και των σπουδαστών που επιβεβαιώνει σήμερα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το Ρέθυμνο περιλαμβάνει:

– Ξεναγήσεις στην έκθεση με θέμα «200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μάρξ. Χωρίς πρωτοπόρα θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει πρωτοπόρα δράση».
– Χώρος αφιερωμένος στην δράση που ανέπτυξε η ΟΒ Παιδαγωγικού σε σχέση με τα ζητήματα διαπάλης στα πανεπιστημιακά παιδαγωγικά τμήματα.
– Ομιλία με θέμα: «Η 50χρονη συμβολή της ΚΝΕ στους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας, η πάλη για την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού κινήματος», Ομιλητής: Αποστολίδης Νίκος, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ
– Συναυλία με το Συγκρότημα από το ΤΕΙ Ρεθύμνου
– Συναυλία με τον Ψαραντώνη
θα λειτουργουν επίσης:
– Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
– Χώρος ενάντια στα Ναρκωτικά
– Χώρος για δηλώσεις συμμετοχής στο 27ο Αντιιμπεριαλισιτκό διήμερο της ΚΝΕ
– Ταβέρνα

Οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Το “Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ” απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. “Μπορεί να αλλάξει κάτι;”, “μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;”, “μπορεί να μπει τέρμα στη φτώχεια, στους πολέμους, στην αβεβαιότητα για το μέλλον;”. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον. Σε αυτόν το δρόμο, μαζί μας, καλούμε κάθε νέο και νέα να βαδίσει! (…)

Όσοι οδηγούν συνεχώς προς τα πίσω τη ζωή των εργαζομένων και τσακίζουν το μέλλον της νεολαίας εκπροσωπούν το παλιό και το σάπιο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προβάλλουν τις νέες δυνατότητες που αντικειμενικά δημιουργεί στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη των δυνατοτήτων της παραγωγής. Παλεύουν χωρίς να υπολογίζουν θυσίες και κόστος για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας και των παιδιών της.

Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες. Παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχοντας για “όπλα” τα πιο όμορφα ιδανικά: Του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης. Έλα μαζί μας! Στον αγώνα για μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία»!

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.