Νότια Κρήτη

Νεανικές παρουσίες και δροσερές φωνές στη μουσική συναυλία στους Αγίους Δέκα

Νεανικές παρουσίες και δροσερές φωνές στη μουσική συναυλία στους Αγίους Δέκα

Οι μαθητές έπαιξαν και τραγούδησαν αγαπημένα κομμάτια από την ελληνική και την ξένη μουσική σκηνή.

A-
A+
09/07/2017 | 13:46

Με νεανικές παρουσίες και με δροσερές φωνές που θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενηθούν σε ένα μελλοντικό talent show γέμισε η σκηνή της μουσικής συναυλίας που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Γυμνάσιο- Λύκειο των Αγίων Δέκα, από ένα μαθητικό γκρουπάκι που φέρει την ονομασία “11 και Κάτι”.

Το συγκρότημα αποτελείται από κορίτσια και αγόρια, όλοι μαθητές του ίδιου σχολείου (11ο Λύκειο Ηρακλείου) που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι. Τα περισσότερα παιδιά εξασκούνται για χρόνια σε κάποιο μουσικό όργανο, ενώ πολλά από αυτά διαθέτουν και εξαιρετικά μελωδική φωνή, όπως φάνηκε και κατά τη χθεσινή μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Δέκα με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Για περισσότερες από δύο ώρες οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσερά, νεανικά τραγούδια από την έντεχνη ελληνική αλλά και από την ξένη μουσική σκηνή και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά με τη μουσική συντροφιά των παιδιών.

Η πρωτοβουλία της συναυλίας ξεκίνησε από ένα μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Δέκα, την κα. Μαρία Δαριβιανάκη, της οποίας η κόρη παίζει και τραγουδά με το μουσικό σχήμα των “11 και Κάτι” έχοντας δώσει πολλές συναυλίες στο Ηράκλειο. Η ιδέα να δοθεί και μια συναυλία στους Αγίους Δέκα βρήκε πρόσφορο έδαφος και το Δ/Σ του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου αγκάλιασε την προσπάθεια και ανέλαβε την διοργάνωση της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Καπαρουδάκης καλωσόρισε τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης. Επόμενη εκδήλωση όπως είπε είναι στις 19 Ιουλίου, με το Φεστιβάλ χορού με τα χορευτικά συγκροτήματα του Κώστα Γεωργιλαδάκη με τη συμμετοχή και άλλων χορευτικών ομάδων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και αυτή η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αυλή του Γυμνασίου- Λυκείου των Αγίων Δέκα.

Επίσης το παρόν στη μουσική συναυλία έδωσαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, ο οποίος χαιρέτησε την επανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Δέκα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σταύρος Ξυλούρης, οι δ.σ. Στέλιος Μπομποδάκης, Μαρία Σφακιανάκη και Κώστας Πηρουνάκης, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που επιμελήθηκαν τη φιλοξενία και κόσμος από τους Αγίους Δέκα που παρακολούθησε και χειροκρότησε την πρωτοβουλία των παιδιών.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την μουσική συναυλία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Πόπη Πρωτογεράκη