Νότια Κρήτη

Τελετή λήξης για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γόρτυνας (βίντεο)

Τελετή λήξης για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γόρτυνας (βίντεο)

Καθιερωμένος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

A-
A+
13/06/2016 | 12:39

Μάγεψαν με το πηγαίο ταλέντο, με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους τα παιδιά, που και φέτος υπήρξαν η ψυχή του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής του Δήμου που πραγματοποιήθηκε από τις 7- 12 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

 

 

Έξι μέρες σατιρικής διάθεσης και πρωτότυπης καλλιτεχνικής έκφρασης ζωντάνεψαν στη σκηνή του Θεάτρου, με τους μαθητές των σχολείων σε ρόλο πρωταγωνιστών σε μια μεγάλη γκάμα παραστάσεων εμπνευσμένων από τη μυθολογία και την αρχαία ελληνική δραματουργία μέχρι την νεότερη εποχή με θεατρικά έργα διασκευασμένα και εμπνευσμένα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τη θεατρική λογοτεχνία.

Η αυλαία έπεσε με δύο εξαιρετικές παρουσίες σχολείων, με το έργο «Οι Δώδεκα Θεοί στην Athens Land»  από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα, μια παράσταση που πρόσφερε άφθονο γέλιο και πολλά ευτράπελα σκετς επί σκηνής και με την μουσική παράσταση του Γυμνασίου των Αγίων Δέκα « Η αρπαγή της Ευρώπης αλλά Γερμανικά » μια σατιρική αναπαράσταση της σύγχρονης ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

Απολογισμός

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης η αντιδήμαρχος του Δήμου Γόρτυνας Ανωγειανάκη Βαρβάρα και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού Αποστολάκης Δημήτρης σημείωσαν ότι για άλλη μια χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα το Μαθητικό Φεστιβάλ έδειξε ότι αντέχει στο χρόνο, καθώς διατηρείται ζωντανό στη συνείδηση της μαθητικής κοινότητας αποτελώντας καθιερωμένο θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Γόρτυνας.

Κλείνοντας οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση και όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για το άρτιο αποτέλεσμα.

Και φυσικά το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερες συμμετοχές σχολείων, με πλουσιότερες δράσεις και άξονες έκφρασης. Γιατί όπως κάθε χρόνο με τη βοήθεια των παιδιών γίνεται πράξη το όραμα: «Υιοθετούμε και Διασώζουμε το Αρχαίο Θέατρο, Διαφυλάσσουμε τον Πολιτισμό».

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

Παρακολουθήστε βίντεο από παραστάσεις