Συνταγές

Ανεβατές τυρόπιτες με γλυκιά μυζήθρα

Ανεβατές τυρόπιτες με γλυκιά μυζήθρα

Παραδοσιακές κρητικές μυζηθρόπιτες.

A-
A+
30/11/2018 | 13:29

 

Υλικά

1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

3 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό

1/2φλ. γάλα εβαπορέ

9γρ. ξηρή μαγιά

1/2κ.γ αλάτι

1/2κ.γ. ζάχαρη

900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου

½ κιλό μυζήθρα

100γρ. ανθότυρο

2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

πιπέρι

Οδηγίες

Σ’ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τα αναμειγνύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί και πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα και το αφήνουμε σε μια ζεστή γωνιά να ανέβει, θα χρειαστεί περίπου μια 40-60 λεπτά.

Σ’ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι τα τυριά να γίνουν κρέμα μαζί με το αλεύρι και το πιπέρι. Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του πινγκ-πονγκ, τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε δισκάκια και τοποθετούμε στη μέση κάθε δίσκου ενάμισι κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε σε πουγκί, πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να απλωθεί το πουγκάκι μας και να πάρει τη μορφή στρογγυλής τυρόπιτας. Ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τις τυρόπιτες για να μην κολλήσουν.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου δύο δάχτυλα και τηγανίζουμε τις πίτες, δύο ή τρεις μαζί.

Μυστικό: τις γυρίζουμε συνέχεια για να ψηθούν ομοιόμορφα και μέχρι μέσα.