Συνταγές

Aρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με νόστιμη μαρινάδα

Aρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με νόστιμη μαρινάδα

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

A-
A+
16/02/2017 | 12:30

Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις «τσίκνα» (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και «Πέμπτη». Στις μέρες μας η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η αρχή της αποκριάς.

 

Υλικά συνταγής

1.800γρ. παϊδάκια αρνίσια (από μπούτι)

αλάτι επιτραπέζιο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

για τη μαρινάδα

90ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

3 λεμόνια (ο χυμός τους)

3 κλαδάκια δενδρολίβανο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

 

Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και τρίβουμε τα παϊδάκια. Τα μαρινάρουμε να καλυφθούν καλά για 4-5 ώρες. Αν δεν έχουμε τόσο χρόνο τα μαρινάρουμε για 1 ώρα μόνο.

Στραγγίζουμε τα παϊδάκια και τα σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα πριν τα ψήσουμε.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και βάζουμε από κάτω ένα ταψάκι με νερό για να μην λερώσουμε τον φούρνο. Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Αν έχουμε σχάρα υγραερίου ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αν θέλουμε να ψήσουμε στις αντιστάσεις του φούρνου, στρώνουμε τα παϊδάκια σε ταψί και ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά.