Δροσιστική λεμονάδα σε 10 λεπτά
Τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από μια σπιτική λεμονάδα!
Μία λεμονάδα που φτιάχνεται πανεύκολα, σε ελάχιστο χρόνο και δεν χρειάζεται αραίωμα και… εξαφανίζεται από μικρούς και μεγάλους!
Τι χρειαζόμαστε:
4 λεμόνια μέτρια
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 λίτρο νερό
Πώς το κάνουμε:
Βάλτε 1,5 λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα.
Πλύνετε καλά τα λεμόνια και βγάλτε τα φλούδια, προσέχοντας να μην βγάζετε και την “ψίχα” (το άσπρο μέρος) του λεμονιού γιατί θα πικρίσει η λεμονάδα.
Ρίξτε τα φλούδια και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το νερό και βράστε τα για 3 με 4 λεπτά. Όχι παραπάνω από 4 λεπτά.
Στύψτε και σουρώστε τα λεμόνια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα που έχετε βγάλει από τη φωτιά.
Ανακατέψτε και μόλις κρυώσει βάλτε τη σε μπουκάλια και στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
-Καθαρίστε τα φλούδια με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα και χωρίς να βγαίνει και η ψίχα.
-Ένα ολόφρεσκο φυλλαράκι δυόσμου να επιπλέει στο ποτήρι ή μία λεπτοκομμένη φέτα λεμονιού, θα κάνει τη διαφορά!