Συνταγές

Ελληνική μακαρονάδα με Μοιριανό τυρί

Ελληνική μακαρονάδα με Μοιριανό τυρί

A-
A+
31/07/2018 | 14:07

 

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πένες
  • 100 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 250 γρ. Μοιριανό τυρί (φέτα) ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ
  • 300 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
  • φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες 1 χιλιοστού με το μαχαίρι.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το μισό ελαιόλαδο.

Βάζουμε μία σχάρα πάνω από ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας τη μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, κρυώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του λουκάνικου για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις πένες, αλάτι, πιπέρι, την κάπαρη, τις ελιές και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας και σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.