Συνταγές

Γαρίδες σωτέ με σκόρδο, κάρυ και πουρέ καρότου

Γαρίδες σωτέ με σκόρδο, κάρυ και πουρέ καρότου

Σκορδάτες και πικάντικες οι αγαπημένες γαρίδες είναι ο ιδανικός μεζές για την μπύρα ή το τσίπουρο!

A-
A+
24/08/2016 | 14:08

ΥΛΙΚΑ

 Για τις γαρίδες

6 γαρίδες

½ σκ. σκόρδο

3-4 πρέζες κάρυ

Χυμό από 1 λεμόνι

3 κ.σ. μαργαρίνη

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 Για τον πουρέ

3 καρότα

1 πατάτα

½ κ.γ. κίμινο

Χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. μαργαρίνη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ

Καθαρίζουμε τα καρότα και την πατάτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15-20’. Όταν βράσουν τα λαχανικά, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο multi, όσο είναι ακόμα ζεστά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το χυμό του λάιμ και το κίμινο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει ο πουρές βελούδινη υφή και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για τις γαρίδες

Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με κάρυ, ρίχνουμε λάδι, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα τηγάνι μαργαρίνη και σοτάρουμε το σκόρδο. Αρωματίζουμε με θυμάρι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για πολύ λίγο. Ρίχνουμε μια πρέζα κάρυ και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.