Γιαουρτοτυρόπιτα
Πεντανόστιμη πίτα, βγαλμένη από την ελληνική παράδοση, που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά Συνταγής
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή γαλοτύρι
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Τα υλικά τα μετράμε με τα κεσεδάκια του γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
- Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα κομματάκια μαργαρίνης.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.