Συνταγές

Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο

Γρήγορο και υγιεινό

A-
A+
20/04/2016 | 10:50

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης (για ζύμη)

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1½ κ.γ. μπαχάρι

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. αλάτι

1 αβγό (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι γάλα

¼ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)

1 βανίλια

½ φλιτζάνι σταφίδες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190οC.
  1. Λαδώστε μια φόρμα για ψωμί 20εκ.x 10 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για ζύμη, το αλεύρι βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχάρι, την κανέλα και το αλάτι.
  1. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάτε ελαφρά το αβγό με το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέστε το στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ίσα ίσα για να ενωθούν. Προσθέστε τις σταφίδες.
  1. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνειά του.
  1. Ψήστε το μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα μπήγετε να βγαίνει καθαρή, 45 με 50 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα σε μια σχάρα να κρυώσει 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε τη στη σχάρα.

Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου σε χοντρές φέτες.