Συνταγές

Η εποχή του μούστου: Πως να φτιάξετε Μουστοκούλουρα!

Η εποχή του μούστου: Πως να φτιάξετε Μουστοκούλουρα!

Το σπίτι θα μυρίσει τα αρώματα κανέλα, γαρύφαλλο και φυσικά μούστο!

A-
A+
07/09/2019 | 12:55

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ξεκινάει η γιορτή της γης, στα αμπέλια στήνεται πανηγύρι και ο τρύγος αποτελεί μια τελετουργία για όσους καλλιεργούν τα δικά τους κλήματα.

Όταν φτάνει στα χέρια μας ο μούστος, γεμίζουμε ανυπομονησία να φτιάξουμε λαχταριστές συνταγές με τη γεύση του σταφυλιού που φέρνει στο μυαλό, το φθινόπωρο και ίσως και τα πρωτοβρόχια.

Μουστοκούλουρα

Υλικά

  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι μούστο
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ σόδα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε σε μπολ με το σύρμα, το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μούστο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και τα κανελογαρύφαλλα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη, πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Τα διατηρούμε μέσα σε αεροστεγή συσκευασία, σε δροσερό και ξηρό μέρος.