Συνταγές

Η καλύτερη συνταγή για αφράτο Πασχαλινό Τσουρέκι

Η καλύτερη συνταγή για αφράτο Πασχαλινό Τσουρέκι

«Μένουμε Σπίτι» και φτιάχνουμε πασχαλινό τσουρέκι

A-
A+
24/04/2021 | 12:04

Πλησιάζει σιγά – σιγά το Πάσχα και όλες και όλοι μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πώς θα φτιάξουμε το πιο γνωστό και αγαπημένο γλυκό του Πάσχα.
Το πιο μυρωδάτο, αφράτο τσουρέκι με ίνες, που έχετε φάει ποτέ!
Μια συνταγή με τα πιο αφράτα τσουρέκια που διαρκούν για μέρες!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κτγ μαχλέπι
  • 5 αυγά 290 γρ.
  • 75 γρ. νωπή μαγιά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. μαστίχα
  • 1650 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 βανιλίνες
  • 50 γρ. νερό
  • σουσάμι,αμύγδαλο,σοκολάτα η ότι άλλο προτιμάτε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

TIPS

▶Προθερμασμένος φούρνος
▶Το βούτυρο να μην είναι καυτό !!
▶Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά πριν τα ψήσουμε!!
▶Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε αέρα και κάτω αντίσταση!!
▶Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψουμε!!
▶Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα!!
▶Πριν τα ψήσουμε να διπλασιαστούν!!