Συνταγές

Η τέλεια σάλτσα για πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα, σάντουιτς

Η τέλεια σάλτσα για πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα, σάντουιτς

A-
A+
17/05/2021 | 14:11

Ένα ντρέσινγκ που ταιριάζει σε πολλές χρήσεις – Δείτε πώς θα το φτιάξετε.

Όσο ζεσταίνει ο καιρός οι δροσερές σαλάτες θα δίνουν και θα παίρνουν ως ελαφρά γεύματα και οι τονοσαλάτες, οι κοτοσαλάτες ή οι σαλάτες με βάση τις βραστές πατάτες συγκαταλέγονται στις πλέον δημοφιλείς επιλογές.

Είτε ετοιμάζετε κάποια κρύα πατατοσλάτα είτε φτιάχνετε μια σαλάτα με τόνο ή καπνιστό σολομό είτε θέλετε να ενισχύσετε με κάποιο γευστικό άλειμμα τα σαντουιτσάκια του σχολείου, του γραφείου ή της εκδρομής (έρχονται κι αυτές), μια εκδοχή της γαλλικής ρεμουλάντ με γιαούρτι θα σας φανεί χρήσιμη.

Η ρεμουλάντ παραδοσιακά συνοδεύει κρύα κρέατα, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά και ως ντρέσινγκ.

Σάλτσα ρεμουλάντ με γιαούρτι

Υλικά: 
1 φλιτζάνι μαγιονέζα 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 
1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κουταλιά της σούπας ροδέλες από αγγουράκι τουρσί
1 αντσούγια λιωμένη
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο εστραγκόν (ή άλλο μυρωδικό) ψιλοκομμένο για το άρωμα
αλάτι
πιπέρι 

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 icookgreek.com