Συνταγές
Η τέλεια σάλτσα για πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα, σάντουιτς
Ένα ντρέσινγκ που ταιριάζει σε πολλές χρήσεις – Δείτε πώς θα το φτιάξετε.
Όσο ζεσταίνει ο καιρός οι δροσερές σαλάτες θα δίνουν και θα παίρνουν ως ελαφρά γεύματα και οι τονοσαλάτες, οι κοτοσαλάτες ή οι σαλάτες με βάση τις βραστές πατάτες συγκαταλέγονται στις πλέον δημοφιλείς επιλογές.
Είτε ετοιμάζετε κάποια κρύα πατατοσλάτα είτε φτιάχνετε μια σαλάτα με τόνο ή καπνιστό σολομό είτε θέλετε να ενισχύσετε με κάποιο γευστικό άλειμμα τα σαντουιτσάκια του σχολείου, του γραφείου ή της εκδρομής (έρχονται κι αυτές), μια εκδοχή της γαλλικής ρεμουλάντ με γιαούρτι θα σας φανεί χρήσιμη.
Η ρεμουλάντ παραδοσιακά συνοδεύει κρύα κρέατα, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά και ως ντρέσινγκ.
Σάλτσα ρεμουλάντ με γιαούρτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κουταλιά της σούπας ροδέλες από αγγουράκι τουρσί
1 αντσούγια λιωμένη
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο εστραγκόν (ή άλλο μυρωδικό) ψιλοκομμένο για το άρωμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
icookgreek.com