Συνταγές

Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο

Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο

Μία γευστική επιλογή για το μεσημεριανό

A-
A+
13/07/2021 | 13:57

Υλικά για 4 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια
2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
½ φλ. μαϊντανό
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. γάλα ημιάπαχο
1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  • Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.

Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Για τη μπεσαμέλ
Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε το γάλα.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.

  • Βάζετε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
  • Καλύπτετε με λίγη σάλτσα ντομάτας τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 35Χ25 εκ. γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα.
  • Τα καλύπτετε με όση σάλτσα περίσσεψε. Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  • Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φαγητό.

 newsbeast.gr