Συνταγές

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Πρέπει να στραγγίξουμε καλά το σπανάκι για να μη βγάλει πολλά υγρά κατά το ψήσιμο.

A-
A+
13/04/2019 | 12:58

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία κανελόνια

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο από τα κοτσάνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. τυρί κρέμα

2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:

700 ml. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το σπανάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί για περίπου 5 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε πολύ καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25×40.
  • Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20’-25’.
  • Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε λίγο εκτός φούρνου για περίπου 5’ και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com