Κοτόπιτα με τυριά
Νόστιμη και λαχταριστή!
Υλικά για 4 άτομα
2 φύλλα σφολιάτας
1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι
4 κουτ. βούτυρο
1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
- Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ – 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
- Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Κατόπιν, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί που το έχετε αλείψει με 1 κουταλιά με βούτυρο, απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.
- Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.