Συνταγές

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια

A-
A+
19/07/2019 | 15:42

Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό

Υλικά για 2 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 κούπες ντοματίνια
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
Βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
  • Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το βασιλικό.
  • Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσάμικο ξύδι και σαλάτα.

Πηγή: newsbeast.gr