Συνταγές

Κοτόπουλο με σπανάκι και ρεβίθια

Κοτόπουλο με σπανάκι και ρεβίθια

Τα ρεβίθια με το σπανάκι και το κοτόπουλο είναι ένας απόλυτα υγιεινός και γευστικός συνδυασμός.

A-
A+
24/01/2017 | 15:04

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

250γρ. σπανάκι

½ κούπας ρεβίθια αποφλοιωμένα

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κτγ κάρυ

¼ κτγ κύμινο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κύβος κότας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε καλά το σπανάκι σε κρύο νερό και κόψτε τα κλωνάρια (αφήστε μόνο τα φύλλα).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα με 2 κτς ελαιόλαδο. Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέστε 1,5 ποτήρι νερό, τα ρεβίθια, το κύμινο, τον κύβο κότας και το κάρυ, μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το σπανάκι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε.

Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει πάρτε μια μικρή ποσότητα από ρεβίθια και χτυπήστε στο μίξερ, επαναφέρετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.