Συνταγές

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Φτιάξτε μόνοι σας τα αγαπημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Τραγανά, φρέσκα και καλοψημένα

A-
A+
31/03/2017 | 19:02

Υλικά:

1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 φλιτζ. τσαγιού)

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο

50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

40 γρ. Νωπή Μαγιά

10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι

250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό

Σουσάμι για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά.

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.

Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γρ. και τα πλάθετε σε μπαστούνια.

Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε σε νερό και μετά σε σουσάμι.

Ψήνετε στους 170⁰C αέρα για 15-20 λεπτά.