Συνταγές
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Φτιάξτε μόνοι σας τα αγαπημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Τραγανά, φρέσκα και καλοψημένα
Υλικά:
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 φλιτζ. τσαγιού)
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
40 γρ. Νωπή Μαγιά
10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
Σουσάμι για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά.
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.
Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γρ. και τα πλάθετε σε μπαστούνια.
Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε σε νερό και μετά σε σουσάμι.
Ψήνετε στους 170⁰C αέρα για 15-20 λεπτά.