Συνταγές

Κουνέλι λεμονάτο…αγαπημένη γεύση με χαμηλά λιπαρά

Κουνέλι λεμονάτο…αγαπημένη γεύση με χαμηλά λιπαρά

A-
A+
14/09/2021 | 12:29

Σήμερα θα δημιουργήσουμε μια συνταγή με κουνέλι, έναν μεζέ ο οποίος συναντάται συχνά σε κρητικά τραπέζια σε διάφορες εκδοχές και πάντα μας εντυπωσιάζει η γεύση του. Το κουνέλι έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη.

Συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Τα δυνατά του σημεία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είδη κρέατος είναι:

α. λιγότερες θερμίδες, β. μικρότερο ποσοστό λίπους και γ. μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης και σιδήρου. Η συνταγή μας λοιπόν θα είναι κουνέλι λεμονάτο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

1 κουνέλι 1.500 – 1.700γρ.

250ml ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

2 μέτρια λεμόνια

1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Προετοιμασία:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τεμαχίζουμε το κουνέλι γύρω στα 8 κομμάτια.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και αφού πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε και το κουνέλι. Αφού θωρακιστεί καλά το κουνέλι, ρίχνουμε νερό μέχρι να ψηθεί. Σε ένα μπολ στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε τον χυμό τους με 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και λίγο νερό. Ρίχνουμε τον χυμό στην κατσαρόλα να βράσει για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Μερίδες: Περίπου 4.