Νότια Κρήτη

Μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ

Μάφινς με ζαμπόν και γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ

A-
A+
20/09/2018 | 12:06

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 2/3 φλ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 230 γρ. ζαμπόν, σε κύβους
  • 110 γρ. γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 18 μάφινς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το γάλα, τα αβγά και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζαμπόν και την γραβιέρα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 18 θήκες και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.