Συνταγές
Μαγειρίτσα με Μανιτάρια για οσους δεν τρώνε το κρεας
Η μαγειρίτσα με μανιτάρια δεν υστερεί σε τίποτα από την κανονική.
Η μαγειρίτσα με μανιτάρια δεν υστερεί σε τίποτα από την κανονική και σίγουρα εκτός των άλλων… είναι πολύ πιο υγιεινή!
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά -αυτά που κοστίζουν 0,90 λεπτά.καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές αλεύρι κοφτές της σούπας
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο -έβαλα αυτό που βλέπετε στην φωτο
- λίγο ελαιόλαδο μαζί
- 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι -εγώ αντί για αλάτι έβαλα 2 κύβους ζωμό –
- πιπέρι
- 1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
- Αυγολέμονο
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια -ανάλογα πόσο ξινή την θέλετε
- 1 κουτ σούπας αλεύρι
- Ψιλοκόβουμε όλα τα παραπάνω όπως σας τα έγραψα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια τα κρεμμύδια φρέσκα και το ξερό το ελαιόλαδο και το βούτυρο και με ξύλινη κουτάλα τα γυρνάμε να μαραθούν να σοταριστούν καλά.
- Δεν βάζουμε ακόμα μόνο τον άνηθο .
- Αμέσως μετά ρίχνουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε .
- Έχουμε κοντά μας ζεστό νερό αρκετό -1 βραστήρα και το ρίχνουμε μέσα.
- Είναι περίπου 5 ποτήρια του νερού.
- Προσθέτουμε το πιπέρι τον κουρκουμά τον ψιλοκομμένο άνηθο και αν βάλετε τους κύβους -να βάλετε δίνει νοστιμιά -αλλιώς το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 3 τέταρτα.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 τεταρτάκι -αν το νερό έχει λιγοστέψει προσθέτουμε λίγο πάντα καυτό.
- Μόλις βράσει και το ρύζι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τον παρακάτω τρόπο και δεν κόβει ΠΟΤΕ.
- Σε ένα μπολ η σε μούλτι βάζουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια τα 2 αβγά και την 1 κουταλιά αλεύρι .
- Τα χτυπάμε όλα μαζί και χωρίς φόβο ότι θα κόψει το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όπως βράζει το ρύζι να πάρει κανά δυό βράσεις και …έτοιμη !!!
- Εγώ εδώ τα χτύπησα με τον αναδευτήρα αν τον λένε έτσι γιατί χάλασε το μούλτι μου -το ίδιο αποτέλεσμα είναι !!
- Φτιάξτε την άφοβα όπως σας την λέω και κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν είναι κρέας και θα γλύφουν και το πιάτο !!!
Πηγή: i-gastronomie.gr