Συνταγές

Μανιτάρια με κύμινο σε φρυγανισμένο ψωμί

Μανιτάρια με κύμινο σε φρυγανισμένο ψωμί

A-
A+
24/11/2017 | 11:49

Υλικά

300 γρ. μανιτάρια πλευρότους καθαρισμένα και χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
150 γρ. ψητές πιπεριές τύπου Φλωρίνης (και από βάζο)
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
6 φέτες ψωμί χωριάτικο
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κύμινο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλει τα αρώματά του το κύμινο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες και τον άνηθο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε επάνω τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε αν θέλουμε με περισσότερο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.