Μουστοκούλουρα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
3/4 φλιτζάνι πετιμέζι
1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι λάδι
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι
-Ζεσταίνετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι
-Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει
-Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα
-Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια
-Ψήνετε για 20 λεπτά