Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο
Εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη
Υλικά για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.
- 500 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, τριμμένη με το χέρι
- 2-3 κ.σ. ξινομυζήθρα
- 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μυστικό
Η συγκεκριμένη συνταγή χωρά πολλές παραλλαγές: Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας, μυρωδικό (πχ. βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη), πολύχρωμες πιπεριές ή ακόμα και κάποιο αλλαντικό.
Ιδιαίτερο τόνο στη γεύση αλλά και στην όψη θα δώσουν μερικά ντοματίνια που θα μοιράσετε στην επιφάνεια της πίτας αφού στρώσετε ομοιόμορφα το μείγμα.