Κρήτη

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, απάκι και τυριά

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια, απάκι και τυριά

Ευωδιαστή και πλούσια σε γεύση

A-
A+
07/09/2019 | 12:59

Ευωδιαστή και πλούσια σε γεύση η ομελέτα αυτή με τη γλύκα από τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια να παντρεύονται λαχταριστά με την αρμύρα των τυριών, το απάκι και το άρωμα του βασιλικού.

Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

αυγά: 12
φρέσκα κρεμμυδάκια: 5
κολοκυθάκια: 4 κομμένα σε ροδέλες
λάδι: 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί)
κασέρι: 150 γρ. τριμμένο
κεφαλογραβιέρα: 200 γρ. τριμμένη
βασιλικός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
απάκι: 70 γρ. σε κομματάκια
τριμμένη φρυγανιά: λίγη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με λάδι σε κατσαρόλα μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών και το απάκι. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το βασιλικό. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με λάδι (ή βουτυρωμένο) και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Σπάτε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά. Βάζετε την ομελέτα αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στη μέγιστη θερμοκρασία. Ψήνετε για 25’, μέχρι να σφίξει.

Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο κουκουνάρι

 icookgreek.com