Συνταγές
Παραδοσιακά γιαγιαδίστικα γεμιστά
Νηστίσιμα και πολύ νόστιμα!
Ώρα ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά
Ντομάτες ώριμες
Πιπεριές πράσινες
Κολοκυθάκια μεγαλοπά
Πατάτες με σωστό σχήμα
Ρύζι
Λάδι
Μαϊντανός
Κρεμμύδι
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά σας και κόβετε την επάνω πλευρά τους αδειάζοντας το περιεχόμενο τους προσεκτικά με ένα μικρό κουταλάκι. Δώστε προσοχή στο καθάρισμα ώστε να μην τρυπήσουν και χυθεί το γέμισμα. Το εσωτερικό των λαχανικών το βάζετε στο μπλέντερ και στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι και τα αδειάζετε και αυτά στο μπολ. Βάλτε το ρύζι στο μπολ με τα λιωμένα λαχανικά και προσθέστε λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα άδεια λαχανικά στο ταψί και αλατίστε τα εσωτερικά. Βάλτε το γέμισμα στα λαχανικά, χωρίς να γεμίσουν εντελώς, και σκεπάστε τα με το καπάκι τους. Ρίξτε από πάνω λάδι και νερό και προσθέστε στην κορυφή κάθε γεμιστού τριμμένη φρυγανιά.
Τέλος τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτρια ένταση αναλόγως το φούρνο σας.
Καλή όρεξη!