Συνταγές
Πατάτες με κρεμμύδια και μυρωδικά
Εύκολες κι αρωματικές πατάτες φούρνου, ιδανικές για συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
80ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
100ml (1/2 φλ.) νερό
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
1 κ.γλ. βασιλικός ξερός
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
½ κ.γλ. φασκόμηλο ξερό
½ κ.γλ. δεντρολίβανο ξερό
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. λευκό πιπέρι (κοφτή)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C, στον αερόθερμο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα ή στα οκτώ (ανάλογα με το μέγεθός τους), “κυδωνάτες”. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, το νερό, το λάδι, το αλάτι και τα μυρωδικά.
Σε μεσαίο ταψί βάζουμε τις πατάτες κι από πάνω το κρεμμύδι.
Μοιράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, ολόκληρες, σε διάφορες γωνιές του ταψιού, όπως και το βούτυρο. Περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού και νερού. Το υγρό θα είναι λιγότερο από ότι συνήθως για τις πατάτες φούρνου, αλλά έτσι πρέπει να είναι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.