Πεντανόστιμο και εύκολο Cheesecake!
Ένα γλυκό ψυγείου με καλοκαιρινά φρούτα. Συνολικός χρόνος ετοιμασίας 15 λεπτά.
Συστατικά
– 1 πακέτο μπισκότα digestive
– 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 1 κ.σ. μέλι
– Για τη γέμιση
– 750 γρ. μασκαρπόνε
– 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
– 200 γρ. ζάχαρη
– 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
– φύλλα μέντας
– 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
Προετοιμασία
- Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
- Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
- Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
- Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την άχνη.
- Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων. Βάζουμε ένα κομμάτι και αχνίζουμε με λίγη άχνη.
Πηγή: Argiro.gr