Συνταγές

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις

A-
A+
20/09/2021 | 10:48

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνεις μία πεντανόστιμη πραλίνα φουντουκιού, ξέροντας ότι η κάθε μπουκιά έχει ελάχιστες θερμίδες. Η γρήγορη και απολαυστική συνταγή του Μάστερ Σεφ Λάμπρου Βακιάρου σε περιμένει.

Υλικά
260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
10 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. μέλι
240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή γάλα από ξηρούς καρπούς (αμυγδαλο, φουντούκι κλπ)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Ψήνουμε τα φουντούκια για 10΄με 12΄ λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.

Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1΄.

Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2΄έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν και ξαναχτυπάμε για άλλα 2΄μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News
Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

olivemagazine.gr