Συνταγές
Ρολό κιμά με πιπεριά Φλωρίνης
Ένα ρολό κιμά που θα σας ξαφνιάσει με τη νοστιμιά του!
Με κεφαλογραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
ΥΛΙΚΑ
Για το ρολό κιμά:
600γρ βοδινό κιμά ή μισό βοδινό/μισό χοιρινό αν προτιμάτε
1 αυγό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ βαζάκι άλειμμα καυτερής πιπεριάς Φλωρίνης
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
4 φρυγανιές
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. χυμό τομάτας
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Μουλιάζουμε τις φρυγανιές σε λίγο γάλα ή νερό. Στραγγίζουμε καλά. Σε λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά και τις φρυγανιές. Προσθέτουμε το τυρί, το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ γιατί θα σφίξει το μείγμα και το ρολό δεν θα είναι αφράτο.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με ένα πηρούνι. Το προσθέτουμε στον κιμά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τον κιμά σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. Δεν χρειάζεται βουτύρωμα η φόρμα προηγουμένως. Φτιάχνουμε την επικάλυψη, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού με τη σάλτσα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό με πουρέ πατάτας.