Συνταγές

Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες

Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες

A-
A+
01/12/2020 | 17:30

Το αρωμάτισμα με μανταρίνι την απογειώνει.https://8b86b394955f7c80f8e2676be63099c9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Υλικά

220γρ. μπάρες με σοκολάτα
750ml γάλα αγελαδινό ή ρυζιού
200γρ. μέλι
φλούδες από 3 μανταρίνια
2 μεσαία αβγά
40γρ. κορν φλάουρ
100γρ. κουβερτούρα
4 μικρά φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε παγωμένο νερό)

Διαδικασίαabout:blank

Βάζετε τις μπάρες σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ και ζεσταίνετε για 40-60 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μία πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αναμιγνύετε καλά τις μαλακές πλέον μπάρες έτσι ώστε η σοκολάτα στη βάση τους να ανακατευθεί καλά με τα δημητριακά.

Ρίχνετε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ., στην οποία έχετε βάλει μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, με τη βάση ενός λείου ποτηριού πιέζετε το μίγμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τον περιττό αέρα και να στρωθεί ακόμα καλύτερα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το μέλι και τις φλούδες των μανταρινιών και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα αβγά και το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις το γάλα αρχίσει να αχνίζει, αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες μανταρινιών και το ρίχνετε με μια κουτάλα σιγά σιγά στο μπολ με τα αβγά έτσι ώστε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία τους χωρίς όμως να μαγειρευτούν.

Προσθέτετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύετε έντονα με τον αβγοδάρτη μέχρι να το φέρετε σε σημείο βρασμού. Tο μίγμα θα αρχίσει να πήζει.

Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Τέλος, στύβετε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχενετε στην κατσαρόλα.

Βγάζετε από το ψυγείο την αποσπώμενη φόρμα και αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με τις μπάρες. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να δέσει. Ξεφορμάρετε και απολαμβάνετε.

Πηγή: olivemagazine.g