Συνταγές

Σπιτική κιμαδόπιτα με πράσο

Σπιτική κιμαδόπιτα με πράσο

A-
A+
11/12/2020 | 10:20

Παραδοσιακή συνταγή 

Υλικά

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
1 πλάκα βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
  • Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
  • Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  • Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.

 newsbeast.gr