Συνταγές

Τορτελίνια αλά κρεμ με μπέικον

Τορτελίνια αλά κρεμ με μπέικον

A-
A+
24/02/2021 | 14:24

Πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
  • 500 γραμμάρια τορτελίνια με τυριά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγό
  • 150 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.τ.σούπας λάδι
  • 2 κ.τ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
  • Προσθέτουμε τα τορτελίνια, τα βράζουμε για 12 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μπέικον για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

     

 

 

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Ολικός χρόνος: 25 λεπτά

Κατηγορία: κυρίως πιάτα

Κουζίνα: Ιταλική

Γίνονται: 6 μερίδες

Aples.gr